Project Geef jezelf Bloot

Project ‘Geef jezelf bloot’

Tijdens een body-, belly- of facepaint heb je intensief contact met het model. Je komt dichtbij in de comfortzone en het wordt heel persoonlijk. Vaak worden je dan de mooiste dingen verteld. Iedereen heeft een reden voor een paint; je wilt graag iets worden, iets laten zien, iets/iemand anders zijn of bent juist heel blij met wie je bent en wat je bereikt hebt.

Als kunstenaar ben je graag bezig het maken van kunst. Bodypaint is een vorm van vergankelijke kunst waar bij het maken veel komt kijken. Je weet van te voren niet wat je kan verwachten. De huid en de vorm van het lichaam zijn bij iedereen verschillend, je moet rekening houden met het welzijn van het model en je hebt maar een paar uur de tijd.

De wijze van fotografie maakt een plaatje compleet. Ook hier komt veel bij kijken; de houding van het model, de locatie voor de foto, vertrouwen, inzicht, tijd en natuurlijk kan het maar 1 keer goed. Door deze kunstvorm kun je een moment, beeld en/ of situatie vereeuwigen.

Wat is er mooier dan vergankelijke kunst te verbinden aan een vereeuwigende kunstvorm? Naast de vele raakvlakken in beide kunstvormen zal het ook een mooie aanvulling op elkaar zijn. Een interessant uitdaging voor twee kunstenaars die zichzelf bloot geven door een stukje van zichzelf in het project te leggen.

Dit project is een samenwerking tussen Airbush Artist Roelina Lensen en Fotograaf Pim van der Maden. Zij begonnen donderdag 15 januari 2015 met het eerste poldermodel en werkten vervolgens vervolgens de donderdag aan dit project met steeds een ander model. ¬†Inmiddels zijn liefst 24 verhalen voorbij gekomen en wordt er nu hard gewerkt aan het boek ennn… de grote voorbereiding op de expositie waarin zij eindelijk de resultaten zullen onthullen.

Voor meer informatie en om de voortgang van het project te volgen:  http://www.facebook.com/poldercanvas/